Pstruhové revíry
Číslo revíru: 463 030
Název revíru: Klanečnice 1 7 km 1 ha
Popis revíru:
Přítok Váhu. Od státní hranice se SR až po rekreační středisko nad obcí Strání včetně Svinárského potoka po poslední jez nad sklárnou ve Květné. Pramenné části revíru jsou chovné – lov zakázán.
Mimopstruhové revíry
Číslo revíru: 461 110
Název revíru: Olšava 2A 21,5 ha
Popis revíru: Rybářský revír tvoří nádrže:
název v katastrální území obce plocha
1. Ordějov Bánov 16 ha
2. Lubná Suchá Loz 3 ha
3. Kožiarky Březová 1,5 ha
4. Nad Obcí Strání 1 ha
Povolenky vydává:
MO MRS Uherský Brod
Partyzánů 1821
688 01 UHERSKÝ BROD
předseda: 603207611
místopředseda: 602529624
jednatel: 605055002
hospodář: 602378064
web: http://rybari.uh.brod.cz/
e-mail: rybari@uh.brod.cz
…a pár receptů :
Kapr dle Petra Voka
Potřebujeme:
plátky z kapra, máslo, česnek, slanina, kmín, sůl
Postup přípravy:
Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme slaninu a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a pokropíme máslovou směsí, okmínuje, osolíme a upečeme. Přílohy : Podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou a zeleninovým salátem.
Kapr na grilu
Potřebujeme:
2 porce 2 porce kapra, sůl, olej, citronová šťáva, 20g másla, petrželka
Postup přípravy:
Očištěné porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme na grilovací rošt a po obou stranách opečeme. Opečené porce kapra dáme na talíř, omastíme máslem pokapeme citronem a ozdobíme petrželkou. Je to rychlé a chutné. Přílohy : chleba, pečivo.
Pstruh na grilu
Potřebujeme:
4 pstruzi,10 dkg másla, nakrájená petrželka, pepř, sůl, citronová šťáva
Postup přípravy:
Uděláme si bylinkové máslo z petrželky, pepře a soli. Pstruhy i s hlavou, ale bez žaber potřeme vně i uvnitř bylinkovým máslem a ogrilujeme po obou stranách asi 12 minut. Pak pokapeme citronovou šťávou, kterou s tukem přelijeme na pstruhy a podáváme.
Přílohy : chleba, pečivo